Luk

HiFi Klubben

Europas suverænt største specialkæde inden for højkvalitets radio, TV og højtalere opnår gode resultater med LOGIA WMS. HiFi Klubbens centrallager har blandt andet optimeret alle lagerprocesser og tredoblet pakkekapaciteten.

En specialiseret WMS-løsning

HiFi Klubbens centrallager forsyner 95 fysiske HiFi-butikker i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Holland samt onlinebutikker i hver af de 5 lande. Lageret leverer derudover Argon Audio produkter til forhandlere i 7 lande samt til Argon Audios onlinebutik, der betjener næsten 30 lande.

Centrallageret har tidligere anvendt en egenudviklet WMS-løsning i Nav, som nu er erstattet af den specialiserede WMS-løsning LOGIA. Beslutningen om at skifte til en specialiserede WMS-løsning skyldes et behov for at optimere lagerprocesserne og øge fleksibiliteten i forhold til forventede forandringer i salgskanalerne.

 

Optimering af alle lagerprocesser

LOGIA styrer hele lageret, og alle processer fra varemodtagelse til forsendelse er blevet optimeret, herunder ordrepluk, intern transport og pladsudnyttelsen. LOGIA sikrer høj kvalitet i processerne, og alle unødvendige håndteringer, tidsforbrug og registreringer er fjernet. Butikker og webshop-kunder har adgang til aktuelle og tidstro informationer om beholdningen og status på de bestillinger, der er foretaget.

HiFi Klubben oplever derudover fordele ved LOGIA’s enkle funktioner til lageroptælling. I forbindelse med årlige statusoptællinger har lageret tidligere været lukket ned i to dage. Med LOGIA optælles lageret løbende, hvilket betyder, at beholdningen altid stemmer, og lukkedage undgås.

LOGIA’s standard funktionalitet opfyldte de fleste af HiFi Klubbens lagerstyringsbehov. Enkelte funktionaliteter er blevet udviklet i forbindelse med projektet og blevet en del af LOGIA’s standard funktionalitet. Fordelen ved en standardløsning er, at den let kan opgraderes og udvides efter behov.

 

HiFi Klubben tredobler pakkekapaciteten

På HiFi Klubbens webshop modtages mange enkeltstykordrer, og Single Line har derfor givet store besparelser på lageret. Alle enkeltstykordrer samles i én plukkerunde, og lageret kan derfor sende flere pakker ud om dagen, hvilket har stor betydning på travle dage, fx Black Friday. ”Vi har opnået en stor besparelse på, at vi kan samle mange ordre på én gang, fremfor at køre ud og hente ordrer over flere gange. Vi er gået fra at kunne pakke 1.500 pakker om dagen til 4.500.” fortæller Heine Frandsen, lagerchef hos HiFi Klubben.

 

Effektiv håndtering af ordrer og forsendelser

HiFi Klubbens løsning omfatter også LOGIA’s distributionsrutestyring. Styringen prioriterer ordrer ud fra cut-of-tidspunkt, og hvornår de skal læsses til de enkelte ruter. Systemet beregner automatisk fragtprognoser til alle transportører, så de kender forsendelsens omfang. De enkelte forsendelser styres via integreret transportadministration og Consignor.

”LOGIA’s rutestyring hjælper os hver dag med blandt andet at bestille plads ved transportører. Det hele foregår automatisk. Hver morgen sender systemet en mail til alle transportører om dagens behov. Det vil sige, at når transportøren kommer om eftermiddagen, er der plads til alle plukkede varer.” fortæller Tommy Bøg, Facility & project manager hos HiFi Klubben.


Læs mere om HiFi Klubben.

Indhold

Intro

En specialiseret WMS-løsning

Optimering af alle lagerprocesser

HiFi Klubben tredobler pakkekapaciteten

Effektiv håndtering af ordrer og forsendelser

  • Total: 2
  • Total: 2

Kontakt salg